Pokud kanibalismus hadů vede k vzniku draků? Je pak lidský cestou k nadčlověku?
Potřebuji nové tělo. A novou duši.
Protože mne blog.cz donutil k činu, tak teď probíhá velké rozmýšlení se, jestli se tady nakonec zveřejní povídky z archivního blogu. A tedy se původní oprašování rychlostí blížící se k nule buď zrychlí a nebo úplně zastaví.

Jste tu poprvé a máte problémy se orientovat? Snad pomůžu zde.


Děkuji za vyjádřenou podporu komentujicím. ;)



-

pátek 24. května 2013

[osobní] Na novém drnu...

Sensó owari. Válka skončila
Ne, nebyla to válka, co skončilo. A možná to neskončilo, jen pokračuje jinak. Přesto hezká věta, no ne? Byla buď v Zajatcích Japonců nebo v Slzách v temnotě, nejsem si jistá, ovšem byla působivá - tak se přičítá k různým "citacím", které ráda používám a použije-li je někdo jiný, hned si k jeho slovům vytvořím bližší cit. Ráda personifikuji.

Podobným spojením je morek kostí, aneb The Marrow of the bone, album Dir en grey. Cokoliv je do morku kostí, je mi blízké. A pak se stane, že se spojí Dada (Velvet Eden) s Ai no Kusabi, a v Ai no Kusabi je pronesena věta: "Jsi moje pet, Riki, vepíšu ti to do morku kostí...", která svou silnou vazbou na mně oblíbené vyvolává v mé duši až extatické stavy. Ráda personifikuji a sdílím, druzjá.

Přemístila jsem se tedy na zelený drn a zakládám novou osadu. Jde to ztěžka, protože staré město je plné monumentů a v zemi jsou obětiny, co lidé kladli nejen k jeho základům, ale i k sochám různého významu. A to všechno nejde přenést.
Můžu vzít sochy, stejně jako biblické město Ramses (o němž se vypráví ve Starém zákoně jako o městu, odkud pocházel faraon, co držel Židy v Egyptě a Mojžíš na něj musel seslat - vlastně nevím kolik jich bylo - biblické rány) se stěhovalo po vyschnutí jednoho z "pramenů" Nilu i s pískovcovými sochami uřezanými z podstavců. Ale bohužel nevezmu nic z toho, co přinesli do toho města jiní a zanechali to tam.
Je mi líto komentářů, které zůstali na "starém" drnu. Protože s nimi mizí i památka na jisté doby a osoby, ke kterým stále tíhnu, přestože třeba samotné zmizely.
A nemyslím, že sebou do nové osady táhnu jen "dobré". Zakládám osadu v dobrém i zlém jako vlastní klec, panoptikum pro málo pohadkové draky (narážka na Heroes III).

Nový drn se nachází u řeky Doroldoj, protože nemám ráda zemědělské oblasti - snad proto většinou mé město tolik skomírá -, leží ještě před Mlžinskými jezery, tedy na severu a pod sněhem. Jistě chápete, jak je to pro mne skvělé místo. Spousty sněhu~ *_*
Pán osady, tedy já, Doroldojská Akuma, chcete-li Ďas, přijímám nové jméno Barun nebo také Dae [dé], protože jméno Durcenwe bylo vnitřní radou uznané za příliš proanglické. Ať Doroldojská Akuma, Ďas Barun nebo Dae, pořád jsem to já. A budu.
Jen se teď zaobírám psaním proslovanské fantasy, tak abych si neprotiřečila přece! A že tím zrovna žiji, tak se nedivte divným názvům, co na vás budu chrlit. A možná i občas budu povídat, co se tak přihodilo na kontinentu...

Zatím toho nemám příliš, co bych řekla k této stránce a je to tady celé rozestavěné. Budu na tom nějaké dny pracovat a nevím, co se z toho celkově vyvine. Je to něco jiného, než vést si blog na blog.cz - má to spoustu funkcí a spoustu známých věcí na neznámých místech, takže myslím, že nějakou dobu tu budu pobíhat zmateně, naštěstí zde nebude rozhodně příliš návštěvníků (až na ty Ukrajince xD, co tu chodí).
Ale líbí se mi tu, až se s tím zžiju, půjde to tu hezky zorganizovat, štítky jsou skvělá věc.

Když jsem se ptala mamky, zda si mám znovu založit blog, tak mi odpověděla, že si myslí, že bych měla své myšlenky "dávat světu" - a o tom to zde celé bude. Zatím si nejsem tolik jistá, zda dělám dobře, ale "naše činy posoudí až čas". A já potřebuji mít místo, kam si naházím sběr věcí, kterými se bavím a trochu vyprázdním mozek, když sdělím do éteru aktuality mého zaujetí.
Je to i tím, že mám pokřivené představy o přátelství a zvláštní vztah k lidem, a i kdybych se to snažila nějak napravit, tak stejně v tom času, než se to podaří, potřebuji ventilovat a teď zrovna nemám komu. Raději obtěžuji náhodného čtenáře, než abych oslovila známé s jejich jinými věcmi zabraným časem.

Na konec si chci napsat dvě důležité věci - spíše pro sebe, než pro kohokoliv jiného.

"Není důležité, co si o tobě myslí druzí, důležité je, kdo jsi ty." (Upoutávka na Ideal World na igre mail.ru xD)
"Tohle místo si píšu pro sebe!" Nevím, jak dlouho mi to vydrží. Ale zaříkávám se, že sem budu házet všechno, co jen chci a klidně i bez důvodu. :)

6 komentářů:

  1. Chodí ti sem Ukrajinci? xDD To je tím, že je to u Doroldoje... (už jsem se skoro naučila psát to bez zasekávání... :))
    Je dobře, že to děláš pro sebe... :)
    (huh... asi si nějaký ten účet budu muset vyrobit, abych tu mohla komentovat...) SG

    OdpovědětVymazat
  2. Blogspot je kouzelný, funguje na dobré slovo, takže kdybys po něm někdy něco chtěla, tak mi řekni a já ti ho ukecám :-)
    Jinak jsem za tuhle novou vesničku ráda, protože "dělat to pro sebe" je to nejmoudřejší zdůvodnění ze všech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem se tě na něco chtěla ptát ještě předtím, než jsi mi to nabídla, nakonec jsem to ovšem našla sama. Ale určitě tvé pomoci využiji, pokud bude něco pro mne nezdolatelného ;)

      Doufám, že si to "dělat to pro sebe" vepíšu hluboko do mysli - stále to tam není úplně, ale snažím se, aby bylo.

      Vymazat
  3. Až doteď mě úplně minulo, že máš ''nový'' blog. Nicméně ode dneška pozoruji a jsem přítomna ^___^
    Manami

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je od tebe opravdu hezké ;), doufám, že se ti tu bude líbit.

      Vymazat