Pokud kanibalismus hadů vede k vzniku draků? Je pak lidský cestou k nadčlověku?
Potřebuji nové tělo. A novou duši.
Protože mne blog.cz donutil k činu, tak teď probíhá velké rozmýšlení se, jestli se tady nakonec zveřejní povídky z archivního blogu. A tedy se původní oprašování rychlostí blížící se k nule buď zrychlí a nebo úplně zastaví.

Jste tu poprvé a máte problémy se orientovat? Snad pomůžu zde.


Děkuji za vyjádřenou podporu komentujicím. ;)



-

neděle 25. listopadu 2018

Hlídač a pes [2/2]

Tak tedy druhá (a poslední) část povídky.
Je to možná trochu drastičtější (?), ale pravda, pořád jen v hloubce kratší povídky (ano, 20 stránek je kratší povídka, do které se nevleze detailní popis vší krve, jako by se vlezl do třeba 200 stránek xD).
Možná - ale opravdu jen možná - se ještě k tomuhle páru vrátím na nějaké to pwp, protože pořádně sexuální scéna se taky do kratší povídky nevleze. Vzpomínám si, že norma pro mé yaoi byla nějakých 5 stránek, tak si představte, že by 1/4 povídky byla popis sexu, hmm? xD

Příští týden se tady objeví jedno otayuri. ;) 

Přeji příjemnou četbu.




[1/2]


Černovlasý zabouchal na boční dveře jednoho z klubů, které měly tu nejhorší pověst. Přitáhl si k tělu svůj ošuntělý kabát, naprosto nedostatečný v tomhle počasí a zaklel jen pro tu vidinu, že u dveří bude muset nějakou dobu čekat. Při rychlé chůzi se byl schopen zahřát, ale přešlapováním na místě toho příliš nezmohl.
Otevřel mu vysoký rudovlasý mladík, který od prvního pohledu patřil do Satanovy armády. Shlédl na něj s trochu hloupým úsměvem: „Co tu hledáš, prdelko?“ Jeho vzhled – urostlá postava a pohledný mužný obličej – rozhodně vyvažoval nedostatek intelektu, aby v Katsuiem na první pohled poznal hlídače.
„Prý se tady hraje peklený Mariáš,“ odpověděl mu Katsuie.
Satanovec naklonil hlavu na stranu a důkladně si černovlasého prohlédl, než se rozesmál, odstoupil ode dveří a pobaveným gestem ho vyzval, aby pokračoval dovnitř. Hlídačovi se zatočila hlava, kolik tepla na něj z vnitřních prostor šlo. Přesto se vydal pevným krokem za ostatními čerty.
U kulatého stolu seděli dva další Satanovi vojáci. Největší z nich měl jakoby uhryzlý kus tváře, takže mu i bez šklebu byly vidět na jedné straně zuby i s dásněmi. Ten další byl pohledný, s dlouhými rudými vlasy. Oba zbylí pekelníci byli od pohledu starší než mladík, co mu otevíral; ale to neznamenalo, že by všichni tři Katsuieho nepřevyšovali několikrát svým věkem. Měli určitě stovky let, zatímco on neprožil ani jeden lidský život. A jako hlídač jen těžko prožije.
„Hej, Masrure!“ obhrouble zvolal ten bez části obličeje. „A to ti vůbec nevadí, žes nám sem pustil hlídače?“
Rudovlasý mladík se přestal smát a Katsuieho si prohlédl se zamračením. „Ale…“
Pekelník s dlouhými vlasy se postavil – na mladšího mávl, aby ani raději nepokračoval – a trochu se uklonil. „Co vás sem přivádí, pane Hlídači?“ Zahrábl si svou bohatou hřívu dozadu a smyslně se na něj usmál. Mezi Satanovým peklem a Asmondeovým bylo vždy spojenectví; některé rody pak měli jak hněv, tak i smilstvo ve své krvi. „Jsem Mu, a tohle je Rohroh, oba jsme generálové Satanových Hord. Máme volné propustky do lidského světa udělené ještě za válek s – fuj! – anděli. Není důvod naši činnost kontrolovat – známe pravidla.“
Katsuie pokývl. Přesně věděl, za kým se vydal a kde je najde. Byl dobrý hlídač, třebaže nejvíce času mu zabralo, aby obešel omezení, kterými jeho úřad kontrolovala mafie. „Jak jsem říkal, přišel jsem kvůli Mariáši. Nejsem tu kontrolovat propustky.“
„Kvůli Mariáši?“ zopakoval po něm ten bez kusu tváře, Rohroh. Zdálo se, že také příliš intelektu nepobral. „A o co chce pan Hlídač s námi hrát?“
Katsuie se pohnul ke stolu, použil svou schopnost mihnutí se, aby jim přece jen trochu svých schopností ukázal. Generál Mu s sebou trochu cukl, jak možná očekával útok, ale uchechtl se tomu a odsunul židli vedle té jeho. Gestem naznačil, že tam si může hlídač sednout.
Černovlasý si položil ruce na stůl a naklonil se trochu dopředu, aby byl Rohroh tváří v tvář. Pokud ho pohled na takhle zohyzděného pekelníka děsil, nedával to na sobě najevo. „Chci ohniváka. Slyšel jsem, že jednoho převážíte zpátky do Pekla, abyste ho tam uvěznili. Chci ho, zajistím mu jiné vězení.“
Rohroh roztáhl svá již tak rozšklebená ústa do širokého úsměvu. „A protivklad?“
Samozřejmě, že Katsuie neměl peníze a vůbec nic, co by mohlo vyvážit cenu živého ohniváka. To byl důvod, proč ho chtěl, protože na něj měl kupce, který mu byl ochotný zaplatil tolik, aby mohl Sakona vykoupit.
Narovnal se a skousl si ret. „Já.“
Všichni tři pekelníci si ho mlčky a rozpačitě prohlédli. Něco podobného ani jeden z nich nečekal. I Masrur od chvíle, v které zjistil, že nazval hlídače prdelkou, naprosto přestal přemýšlet o tom, jak černovlasý vypadá. Protože to byl hlídač!
„No tak…“ téměř na ně zavrčel Katsuie, „nebude to dobrá historka, že jste klátili hlídače, hm?“
Mu se posadil zpátky na židli a podíval se na pekelníka, který vedle něj seděl. Ten se dokonce přestal usmívat. Celá místnost najednou přišla o bujarou náladu, kterou si držela. Jako kdyby se do ní dostal chlad zvenčí.
Černovlasý tomu nerozuměl. Copak jim toho neřekl dost? Nebo snad jim nebyl dost dobrý? Samozřejmě, že pokud měli přístup ke krásám ze Zahrad, mohli být vybíraví. Ale přece Griška se dokonce setkal s tím největším klenotem Zahrad, zamiloval se do Asmondeova potomka, a i tak po Katsuiem toužil. Nemohl být tolik mimo jejich ligu, nebo ano?!
Rozepnul si kabát, aby ho nechal spadnout na zem. Poté si svlékl rolák. Už jim ukázal dost? Věděl, že oba generálové jsou velcí smilníci. „Tak…?“
Tentokrát se postavil Rohroh. Obešel stůl. Bez toho širokého šklebu vypadal jeho zohyzděný obličej příliš děsivě, i když mu z něj svítily překvapivě dobrosrdečné oči. Opatrně natáhl ruku a dotknul se Katsuieho tváře. Ten ho nechal, pokud to znamenalo, že přijímají protivklad v podobě jeho těla.
„Jaká bída tě k tomuhle dohnala, maličký?“ zašeptal ten velký pekelník něžně. Opatrně mu zvedl hlavu palcem, jak stále měl položenou dlaň na jeho obličeji, aby se mu podíval do očí. „Vždyť jsi nad námi všemi.“
Nejmladší musel potlačovat slzy. Ještě nikdy předtím ho nikdo skutečně nepolitoval. Už dávno zapomněl, že být hlídačem mělo být vyšší a všemi respektované poslání. Protože pod mafií rozhodně nebylo.
Rohroh se sklonil, aby Katsuiemu podal jeho rolák a on se mohl zpátky obléct.
Pak se do toho znovu vložil Mu. „Posaďte se, pane Hlídači,“ nabídl s velmi nejistým úsměvem. „Ukážete nám, jak umíte hrát Mariáš. A my vám pak dáme toho ohniváka. Stejně by byla otrava ho vláčet zpátky k nám. A pak ho ještě živit lidským masem! U nás je to nedostatková surovina.“ Zakroutil hlavou. „Masrure, dones něco k jídlu a pití ke kartám… nebudeme tu sedět na suchu!“

Černovlasý se vzbudil horkem, jak ho v silných pažích objímalo urostlé mužské tělo. Přestože lidský alkohol příliš na hlídače nepůsobil, tak pekelná pálenka odvedla svou práci. Nebyl si jistý, s kým nakonec v té posteli skončil, a byl by si možná tipl, že se všemi třemi. Protože takový byl – někdy potřeboval tři muže dvojnásobné velikosti, než byl sám, aby se ho zmocnili a připravili o schopnost myslet. Co lépe z něj dostalo všechnu mizérii a všechny pocity, než když se do něj tlačili dva, poté co mu zmalovali zadek a někdy i obličej.
Pokusil se dostat z objetí silné paže, ale jakmile vyvinul protitlak, přitáhla si ho blíž a dotyčný mu horce vydechl do kůže na krku.
V takovém počasí rozhodně nebylo nepříjemné, když ho někdo zahříval. Ale Katsuie si musel vzít ohniváka a odejít. Už tak to nebylo ideální, že kvůli jeho prodeji nemohl být na zápasu Sakona. Přestože spolu nemluvili, tak býval na každém jeho zápase. Ale setkat se s Kostěji bylo natolik složité, že pokud tu příležitost měl, musel jeden ze zápasů oželet.
Pokusil se ještě jednou z objetí vyprostit, ale tentokrát se mu jen podařilo pekelníka probudit.
„Měl bys počkat na snídani,“ podle hlasu to byl nakonec ten nejmladší ze Satanovců, Masrur. „Něco ti nachystám,“ prohodil hned na to a začal se zvedat. Satanovo peklo bylo známé pro jeho pohostinnost, když se zrovna nebojovalo, od generálů pro nejnižší vojíny všichni vařili a předháněli se v tom, kdo je lepší kuchař.
Katsuie se na něj otočil. Přestože měl nahou hruď, kterou ho předtím objímal, byl oblečený v kalhotách. A černovlasý si uvědomil, že ani on sám není nahý. Spali na rozkládací pohovce kousek od stolu, na kterém stále ležely karty, skleničky i prázdné talíře. Dva pekelní generálové nikde poblíž nebyli.
„Spěchám,“ oponoval a posadil se hned, jak mu Masrur uvolnil místo. Našel své boty a začal si je šněrovat na nohu, aby pevně držely.
Rudovlasý si ho prohlédl. „Nejsi ve stavu, aby ses setkal s Kostějem,“ řekl mu, vrátil se za ním a klekl si před něj, aby mu pomohl s tkaničkami. Katsuiemu se třásly ruce. „Chápu, jak je pro tebe Sakon důležitý, celou noc ses mi to snažil vysvětlit, ale před Kostěje nemůžeš jít takhle… a ještě s ohnivákem, který bude chtít za každou cenu utéct.“
Mladší přemýšlel, zda je možné, že místo, aby s ním měl sex, tak si celý zbytek noci po karbanu povídali. Griška měl pravdu, hlídač nemohl milovat, protože ho to dělalo slabým a měkkým; nakonec si najde vztah ke všem vlkodlakům, a pak ke všem stvořením, před kterými musel chránit lidstvo.
Sevřel ruce v pěst a položil se zády zpátky na postel. Třeštila mu hlava. „Jsem hlídač.“ Jeho hlas byl pevný a chladný, přesně takový, jaký měl být.
Masrur dokončil zavazování jeho vysokých bot, pak se položil vedle něj. Pohladil ho něžně po tváři a povzdechl si. „Půjdu s tebou, prdelko, aspoň ti ponesu ohniváka.“
„Kostěj se ani neobjeví, když tam nebudu sám,“ oponoval Katsuie. „Masrure, já nevím, co jsem ti v noci říkal, ale jsem hlídač. Nehledě na cokoliv, jsem hlídač.“
Rudovlasý ho znovu pohladil po tváři. „A já si tě vážím jako hlídače,“ šeptl a usmál se na něj, „a vím, že jsi dost silný. Fyzicky – vždyť jsem viděl několik našich, co jim Rohroh rozdrtil ruku při páce, a ty jsi ji vydržel držet nějakou dobu! Ale psychicky… psychicky bys byl, kdyby nešlo o Sakona. Kostěj to pozná a oklame tě.“
„Musí to být dnes a musím to být já,“ zakroutil Katsuie hlavou a znovu se posadil, aby hned vzápětí mohl vstát. Protáhl se a zamířil ke stolu. Dolil si pálenky do skleničky a celou ji najednou vypil. Propleskl si tvář a podíval se na Masrura: „Vydej mi toho ohniváka.“
Pekelník nesouhlasně zakroutil hlavou, ale nakonec se také zvedl z pohovky. Odešel z místnosti, aby se vrátil s klecí, v které byl pták hořící jasným plamenem. Byl to pekelný mrchožrout, který se nejvíce rozmnožil za válek, když hodoval na tělech, co zůstaly ležet na bojištích. Teď jich už tolik nebylo – protože pro potřebu živit se lidským masem, byly jejich počty kontrolovány a snižovány, co vznikl úřad hlídačů.
Katsuie si klec převzal a na Masrura se krátce usmál. Poté mu pokývl a vydal se ke dveřím v tom tenkém kabátě, do kterého se mezitím stihl obléct. Nedal mu možnost, aby mu Masrur nabídl, že za ním Katsuie kdykoliv může přijít – protože jako hlídač nemohl. Přestože si byl jistý, že přátelství s tímhle pekelníkem by bylo naprosto bezpečné.

Seděl na rudě polstrované sedačce v starém, opuštěném divadle a pozoroval tu zvláštní hru stínů, která se odehrávala na pódiu. V měsíčním světle se tam proháněly stinné a zároveň třpytivé bytosti. Nebo lépe vzpomínky na bytosti, které už dávno nežily a neměly skutečnou podobu. Katsuie znal tuhle substanci, bylo to vše, co mohlo být donuceno zůstat na světě teoreticky věčně, pokud člověk umřel; byly to obsahy hrníčků u vodníků, zhmotněné pocity.
„Líbí se ti mé divadlo, Hlídači?“ ozvalo se kousek za ním a černovlasý si byl jistý, že to stvoření ho nejméně několik minut pozorovalo ze stínu. Byl to vysoký muž s tmavými vlasy, který byl ještě více bledý než Katsuie a měl ve tváři usídlený vážný stín. Připomínal upíra, ale jeho druh byl starší, to díky nim vůbec mohli upíři vzniknout. Nepotřeboval k životu sát krev, i když si to mnohdy dopřával na jeho zpestření, protože už při narození se jeho schopnost zemřít oddělila od jeho těla a byla vložena do zlatého vejce, které nemohlo být nalezeno. Kostěj.
Katsuie zůstal sedět a jen pevněji sevřel ruku, kterou svíral klec s ohnivákem. Už ji měl za celý den popálenou, protože pták několikrát vzplanul tak silným plamenem, že to proniklo přes všechnu ochranu speciální klece. „Balet mne nikdy nelákal. Přejděme k našemu obchodu.“
Nemrtvý muž se přesunul na sedačku vedle hlídače a pohodlně se usadil; přehodil si nohu přes nohu a jedním loktem se opřel, aby se tak mohl naklánět ke Katsuiemu a šeptat mu do ucha svým podmanivým hlasem. „Myslel jsem, že Pták Ohnivák bude pasující představení. Soubor uhořel v tomhle divadle, i nějací diváci s nimi,“ s tím mávl rukou a sedačky se začaly plnit dušemi. „Ne, netančili tenhle balet, i když noviny by to jistě potěšilo. Takový titulek by je prodával jako nic jiného,“ cynicky se tomu usmíval, zřejmě dostatečně pobavený sám sebou a rád se poslouchající.
Katsuie se na něj natočil a nedal na sobě znát, že ho jeho blízkost znervózňovala. Jejich rty se téměř dotýkaly, jak si byli v ten okamžik blízko. „Obchod,“ připomněl.
Kostěj se nepatrně vzdálil, přesto v jeho výrazu vše popíralo, že by se chtěl věnovat tématu, proč tam společně byli. „Taková delikátní krása,“ zašeptal uhrančivě a natáhl se, aby se dotkl tváře hlídače. Jeho prsty byly chladné jako samotná smrt a hladké jako porcelán; přestože se vzdal vlastní smrti, v žádném případě nebyl živý. „Je taková škoda, že nakonec uvadne.“
Hlídač nasucho polkl a zamračil se, když si uvědomil, že nechal druhého, aby se ho dotkl. Odstrčil jeho ruku a vstal.
Jenže Kostěj se tím nenechal vyvést z míry, chytil ho za popálenou dlaň a prohlédl si ji. „Spálit si čáry osudu je také způsob, jak se stát svým pánem,“ zkonstatoval a také se postavil. V nedostatečném prostoru uličky mezi divadelními sedačkami se natiskl na hlídače a pevně si ho držel u sebe, přičemž nasával vůni jeho kůže. „Nikdy dříve mne nenapadlo, že hlídači jsou chodící smrtelnost, tak delikátní, a tak rychle uvadající… žijete život za dva a o to ho máte kratší. My Kostějové nežijeme život za nikoho, ani za sebe, proto neumíráme.“
Nakonec se odtáhl a vytáhl z kapsy šek, aby mu ho se sterilním výrazem podal.
Katsuie jen kývl a předal mu Ohniváka. Poté se otočil a vydal se pryč z divadla. Děsilo ho, jak málo byl schopen se bránit před Kostějovou mocí. Masrur měl pravdu, že tam neměl chodit sám a už vůbec ne v tak špatném duševním rozpoložení.

Grigorij Antonovič ani nevěděl, proč tam je a o co se snaží. Jako pokaždé se díval na vlkodlačí zápasy, když měl příležitost, a užíval si jejich brutálnost, ale v momentě, kdy to nedorostlé rezavé psisko – Katsuieho vlkodlak – začalo prohrávat, a to naprosto fatálně, už ho šestý smysl hnal do dolních prostor, přičemž začal vytáčet Katsuieho číslo. Teď stál u stolu, na kterém ležela ta zkrvavená a polámaná hromada rezavé kožešiny, kterou už by psem asi nenazýval, a snažil se přesvědčit majitele kotců, že ho nesmí utratit, dokud o tom nerozhodne Katsuie – protože ten vlkodlak byl přece jen Katsuieho majetek, a to těžce zaplacený.
Nevěděl, zda dělá dobře. Nejspíše se do toho neměl plést. Nedělal mu problém pohled, jak jeden vlkodlak trhá druhého, měl se prostě dodívat, užít si adrenalin toho zápasu, trochu podráždit vlastní touhu po souboji vůní krve, a prostě odejít. Nebo měl toho čokla dorazit sám, aby to nemuselo být Katsuieho rozhodnutí, co ho zbaví života; aby malého Katsuieho ušetřil toho pohledu.
„Sakra, kde je?!“ zaklel si sám pro sebe, když se vzdálil jen natolik, aby se mu pokusil znovu dovolat.
Majitel kotců odešel, aby se mohl postarat o ostatní psy a v místnosti s Grigorijem zůstal jen pochybný zvěrolékař, který měl nachystanou injekci.
„Katsu, kurva, kde jsi?“ konečně se mu podařilo dovolat. „To tvoje psisko prohrálo a já skoro doslova držím doktora, aby ho neuspal. Tak, kurva, kde jsi?!“
Chvíli to trvalo, než se z druhé strany telefonu ozval slabý hlas. „Mám peníze, abych ho koupil. Mám všechny potřebné peníze.“ Hlídač nemohl slyšet, jak naprosto zoufale jeho partner zněl. Přišel o všechno v momentě, kdy si myslel, že už bude dobře. Tohle lámalo člověka v něm, a kupodivu to vzbuzovalo pocity i ve starším hlídači.
Grigorij Antonovič zakroutil hlavou a znovu si zaklel. „Donesu ho do doupěte, pokud to kurva přežije. Říkal jsem ti, ať se na to vyseřeš, K. Tohle máš z toho!“
S tím zavěsil a vydal se ke stolu, kde Sakon ležel – nebo spíše to, co z něj po zápase zbylo. Doktor se klidil z cesty, protože mu skutečně nějaké psisko nestálo za to, aby se kvůli němu potýkal s nebezpečně vypadajícím mužem; navíc věděl, že stejně zemře a neměl potřebu mu to ulehčovat. Takže Grigorij mohl Sakona vzít do náručí a vydat se s ním k autu. Ta podegra působila, že zdechne s každým dalším jeho krokem.
Černovlasý hlídač stál u ocelových dveří do doupěte a nervózně přešlapoval. Jakmile ho oslnila přijíždějící auto, vydal se k němu a otevíral dveře jeho kufru snad ještě dříve, než úplně zastavilo. Viděl ve svém životě spoustu krve, zraněných nelidí a sám za to mnohokrát mohl, ale tohle bylo jiné: k Sakonovi cítil vše, co byl jako hlídač schopen, znamenal pro něj celý svět. Zatočila se mu hlava a udělalo se mu nevolno, přesto zatnul zuby a chtěl vlkodlaka vzít, jenže nevěděl jak.
Grigorij mezitím vypl motor a vystoupil z vozu. Odstrčil Katsuieho a psa se znovu ujal on. Pokud byla nějaká možnost, že vlkodlak přežije, bylo potřeba ho co nejrychleji ošetřit. V jeho stavu už nemělo smysl být opatrný.
Položil ho na volný stůl do pitevny a začal se prohrabovat šuplíky, jak hledal šití. Hlídači měli dobrou znalost anatomie všech nadpřirozených bytostí: potřebovali vědět, jak je zabít a jak z nich získat cenné suroviny. Pitvali snad každého nečlověka, který se jim dostal pod ruce. Proto ta rozsáhlejší pitevna, která sloužila i jako ošetřovna, pokud některý z hlídačů byl zraněn.
„Musíme ho zašít, Katsu,“ řekl, když vysypal na zem další šuplík, ve kterém nenašel, co hledal. Kdy naposledy se nechával ošetřit? Mohl to být rok i několik.
Mladší se přestal dívat na zakrvácenou chlupanou hroudu na stole a sám se vydal k policím. Šití měl hned. Tak ho Grigorij zaúkoloval dál, potřebovali vodu, desinfekci, obvazy… v pitevně a v ošetřovně hlídačů nebyl žádný důvod, aby měli cokoliv proti bolesti. Byla chvíle, kdy Katsuie vlkodlaka musel držet, protože ho bolest z ošetřování probudila ze zemdleného stavu, v kterém byl po zápase.
„Tohle by mělo stačit, aby do rána nechcípl, ale…“ Grigorij si prohlédl pokroucené tělo vlkodlaka, protřel si oči, než Katsuieho chytil za ramena a donutil, aby mu pohlédl přímo do tváře. „Nakonec ho stejně utratíš, tady zůstat nemůže a k ničemu už nebude.“
Černovlasý se díval s prázdným výrazem do jeho obličeje. Nechápal v tu chvíli nic, nebo rozuměl všemu. Rozhodně ale nedokázal promluvit – v jednu chvíli všechno bylo dobré a on měl peníze na jeho vykoupení ze zápasů a zařízení někoho, kdo by se o něj staral na venkově; v další chvíli nemohl pomoct jediný rubl, aby mu zachránil život. „Já…“
Grigorij zakroutil hlavou, protože s ničím z toho, co se děje nesouhlasil. Pustil ramena mladšího hlídače a vydal se pryč. Byl celý od krve, potřeboval se umýt. A věděl, že teď už ho není potřeba. Katsuie musí sám přijít k rozumu.

I černovlasý nemohl vystát ten puch. Přestože se Sakona snažil několikrát omýt, z jeho kožešiny nemohl dostat krev a některé rány začínaly hnisat a mokvat, přestože je desinfikoval a převazoval. Grigorij si stěžoval jen v minimálním počtu případů, kdy na polomrtvého psa v jejich ubikaci skutečně chtěl.
Ležel v provizorním pelechu u Katsuieho postele. Nejmladší z hlídačů bral každou směnu související s prádlem, aby mu mohl měnit hadry za čisté, protože žádný jiný hlídač by mu je ani nevypral. Bral si i služby v kuchyni, aby mohl pro psa zajišťovat alespoň malé porce masa. A kromě hlídek a veškeré práce navíc ještě celé noci nespal a nejméně první dny kontroloval, jestli vlkodlak stále dýchá.
A k tomu se musel potýkat s ostatními hlídači, kteří nic živého nelidského v doupěti nechtěli. Dal jim peníze, které mu zbyly potom, co si majitel kotců zaúčtoval částku za Sakona, jako kdyby byl mladý a slibný, ne polomrtvý. A protože nikdy nebylo v plánu, aby jim stačily jen peníze, dával pak sebe. Dokola. Byl pokorný a podle jejich představ, protože jinak by vlkodlaka vyhodili ven, kde by se o něj Katsuie nedokázal postarat.
Nemohl ho vzít k zvěrolékaři, aby ho lépe ošetřili, protože jeho zranění by žádný pes nepřežil. A Sakon musel zůstat v úplné psí podobě, protože při proměně by se mohl zhoršit jeho stav, mohl kvůli tomu umřít, i kdyby snad byl dost silný, aby se proměnil. Takže jakýkoliv lidský doktor, který by skutečně věděl, co dělá – neměl všechny své lékařské znalosti jen z pitev jako hlídači –, nemohl být k léčbě přizván.
A přestože se pomalu začal Sakonův stav zlepšovat, začínalo se projevovat to, o čem mluvil Grigorij. Zápas měl trvalé následky, psovi kosti srůstaly křivě. Katsuie nedokázal odhadnout, jak fatální to bude mít následky – jestli Sakon už nikdy nebude schopen chodit nebo nakonec nabere sílu, aby se na zadní nohy postavil.
Nechtěl ho vyrvat smrti, aby nakonec ho musel utratit! Ale jak se o něj postará, pokud zůstane postižený? Co když mu Sakon sám bude vyčítat, že ho měl raději nechat zemřít, protože to, co mu zůstalo, už nebude považovat za život?

Černovlasý hlídač zaryl nehty do omítky zdi, na kterou byl natisknutý, a nejméně jeden se mu odchlípl, když se snažil jakkoliv zachytit a odtáhnout od zdroje bolesti. Ať už zažil cokoliv a nehledě na to, kolik toho obětoval, tohle byla hranice. Už nic horšího by nedokázal vydržet, protože si vlastně ani nedokázal představit, co víc by po něm mohli chtít.
Mafie, která řídila hlídače, možná jen čekala na příležitost, aby Katsuieho dostala do takového situace, v které je neodmítne. To byl ten důvod, proč hlídači nesměli mít nikoho rádi. Protože je to činilo slabými, dalo se to proti nim použít jako páka, aby udělali, co by ani pro sebe nedokázali. Ale Katsuie musel svolit – pokud chtěl, aby Sakon zůstal v jejich doupěti, nemohl odmítnout jedinou nabídku, kterou mu dali.
A vlastně ho nezajímalo, kolik za to mohla mafie utržit peněz, nebo že byl naprosto ponížen. Byla to hranice, u které by se nejspíše podruhé nedonutil, aby se na ni postavil. Možná ani pro Sakona ne.
Tenhle druh démona ani neměl jméno, říkali mu rohatý nebo červený. Přestože hlídači měli záznam, o každé nadpřirozené bytosti, znali její zvyky a věděli, odkud se v lidském světě bere, tak rohatý neměl jasný původ. Říkali mu démon, protože tak vypadal – robustní tělo, rohy, dlouhé drápy a tmavě rudá šupinatá kůže –, ale žádný ze sedmice hlavních démonů se k jeho stvoření nehlásil, žádný ho nechránil svým jménem a nepozval do své pekelné sféry.
Bylo několik teorií, o jeho vzniku. Katsuie znal dvě a obě byly stejně zrůdné:
První tvrdila, že je potomkem draků. U stvoření dračího vejce museli být přítomny síly dvou z hlavní sedmice démonů, a dračí vejce pak uhnětl drak-rodič ze svého pokladu, kterého se byl ochoten vzdát kvůli své nekonečné lásce k vyvolené princezně.  A jak byl ten příběh krásný a romantický – drak vzdávající se zlata, na kterém mu záleželo více než na svém životě, aby zajistil sobě potomka s bytostí, kterou natolik miloval –, způsob stvoření rohatého byl naopak zrůdný. Vejce mělo vzniknout z nepozřených ostatků princezniných genitálií, do kterých drak zasel své sémě ve své pravé dračí podobě. Předpokládalo se, že toho pro kolos svého těla nebyly staří draci schopni, a proto se z vejce vyklubal rohatý, který výškou jen asi o půl metru převyšoval člověka.
Druhá teorie označovala rohaté za děti andělů a démonů. Někteří říkali, že by z takového spojení mohli vniknout lidé; ale za válek se rozšířily pověsti, že něco tak nepředstavitelného a ohavného na svět přináší rohaté.
Katsuieho nezajímalo, kde mafie přišla k tomu démonovi, nebo dokonce jakým způsobem přišel on na svět… černovlasý hlídač cítil jeho silný odér, z kterého se mu zvedal žaludek, a i přesto byl dohodou s mafií donucen, aby se mu oddal.
Nešlo jen o to, aby nechal své tělo vyplenit. Na to si zvykl. Často to byl způsob, jakým získával, co potřeboval, protože jiný neznal. Šlo o podstatu rohatého – ten asi dva a půl metru vysoký kolos znal dvě období: lov a páření, nicméně je od sebe příliš neodlišoval. Tělo měl silné, velké, pokryté šupinatou kůži, vybavené velkými rohy, ostrými drápy a zuby. Pokud zrovna nebyl v říji, nejprve svou oběť rozdrásal a roztrhal, než se do ní pustil. Pokud v říji byl, možná tolik nepoužíval drápy a zuby, ale oběť stejně umírala na následky penetrace. Odtud vycházela teorie o vejci, které bylo stvořeno ze zbytků dělohy a dračího sémě. Byla ohavnost, že se takové stvoření dostávalo do období říje, přestože se nemohlo rozmnožovat takovým způsobem, protože jeho sexuální partner většinou na následky uhynul (ať už to bylo kdokoliv).
Ale byl to i důvod, proč mafie potřebovala hlídače a měla kupce na záznam takového znásilnění.
Katsuie byl zbitý. Nesměl rohatého zabít, protože muselo dojít k aktu – zkoušel se nebránit, ale v žádném případě si tím nezískal méně agresivní a násilné zacházení; tak se začal bránit, aby ho drápy neroztrhaly a zuby nepokousaly. Nakonec měl natržené víčko a ret, několik škrábanců na stehnech, zádech a břiše, ale rohatý byl tolik roztoužený říjí, že ignoroval Katsuieho snahu si zachránit život, nezdržoval se jeho trháním a místo toho se zaměřil jen na sexuální pudy.
Přirazil ho ke stěně, Katsuie jen těžko našel dech, aby ho znovu ztratil, když do něj rohatý pronikl. Démonovi bylo úplně jedno, o jaké pohlaví se jedná – nevybíral si, chtěl jen pronikat svým velkým, bolestně tvarovaným mužstvím do těla své oběti. Vysmívat se celému životu a jeho vzniku, protože u jeho samotného se matka příroda znechutila, když dovolila, aby byl zrozen.
Katsuie zatínal prsty do omítky a nevnímal, jestli ještě řve bolestí nebo už mlčí. Dohoda s mafií byla jasná: démon musel do jeho těla vyvrcholit, aby záznam toho aktu měl kupce. Černovlasý byl hlídač, ale ani tak si nebyl jistý, že to jeho tělo dokáže vydržet.
Zlomil mu ruku, jak mu ji kroutil za zády, aby si ho lépe přidržel. Pro Katsuieho tu bolest téměř ani nepostřehl, jak jeho celé nitro bylo v jednom plamenu.
Až se démon za ním naposledy prohnul a zavyl.
Konec.
Katsuie ani nevěděl, kde ve svých plicích vzal vzduch a v hlasivkách ještě hlas, aby ze sebe dostal: „Už můžu?“ Poprvé za celou dobu otočil hlavu na muže s kamerou, a když ten mu nijak nezabránil, konečně použil všechnu svou sílu, aby se odtlačil od zdi a démona ze sebe shodil.
Byly to slzy úlevy, co mu tekly po tváři, když své zbídačené tělo na rohatého otočil a snažíce se vydržet a hned na něj nezvrátit veškerý obsah svého žaludku, ho vzal za jeden roh a škubl mu hlavou ve správném úhlu.
Takhle snadné to bylo. Katsuie celou dobu mohl udělat jeden pohyb, který ho dávno při výcviku naučili a který stačil, aby démon padl mrtvý k zemi. Ale on měl dohodu s mafií, musel se postarat, aby Sakon s ním mohl zůstat v doupěti!
Nemohl dýchat a musel se opírat o vlastní stehna, aby vůbec zvládl stát. Raději se ani nedíval, kde všude je od krve a jaká jeho zranění budou potřebovat dlouhou léčbu. Nemohl se přestat třást a musel zatnou zuby, aby vůbec byl schopen udělat těch několik kroků ke svému oblečení. Nedokázal by se obléct, tak ho jen vzal nezlomenou rukou a potácel se z místnosti.
Po tom všem, co měl za sebou, a jak snadně dokázal rohatého zabít, ho rozhodně nikdo z přihlížejících neměl odhodlání zastavit. A ostatní hlídači se mu rozhodli nijak nepomáhat, protože si za všechno mohl sám, i když ho nejméně Grigorij od toho odrazoval.
Takže Katsuie se svým zneužitým a vydrancovaným tělem dorazil nakonec do své ubikace, aby se zhroutil na vlastní postel a tam se zkroutil do klubíčka. Byl hlídač, věděl, že přežije; měl vysoký práh bolesti a dobré regenerační schopnosti. I kdyby několik dní ležel bez jídla a vody, stejně by se jeho tělo o utržená zranění postaralo.
Ale co jeho duše? Jak se z takového zážitku mohl vzpamatovat jako přemýšlející bytost?
Cukal sebou, třásl se a stále nebyl schopen dýchat; možná proto byl tolik soustředěný sám na sebe a svou bolest, že si nevšiml, že vlkodlak v pelechu u nohou postele se také pohnul. S vypětím vlastních sil vyskočil na postel a lehl si vedle svého pána.
Katsuie se na něj natočil. Miloval Sakona, jen proto se jeho duše pod právě prožitým neroztříštila a nevymizela i s jeho rozumem. Proto za jeho očima nezůstalo jen prázdno.
Usmál se, že vlkodlak dokázal tak obtížný pohyb, jako bylo dostání se na postel. „Všechno bude dobré, Sakone,“ zašeptal. Natáhl se zdravou rukou, aby ho podrbal na hlavě. Chvěla se, tak si ji stáhl znovu blízko k tělu. Tu zlomenou měl pokroucenou pod sebou. „Bude spolu navždy. Všechno bude dobré.“
Vlkodlak tesklivě zakňučel a svému pánovi olízl zhmožděnou tvář. Možná se chtěl proměnit, nějak mu pomoci, ale kvůli svým zraněním stále nemohl. Tak se jen přitulil k jeho zbídačenému tělu a tesklivě kňučel.

Roztál sníh. Park ožil, trávník získal hezkou zelenou barvu, stromy skryly své větvě v listí a objevila se první jarní kvítka. Vzduch voněl, přestože byli v městě. Byl svěží, stále chladnější, ale plný naděje v brzké oteplení. Slunce se zatím do tváře tmavovlasého mladíka neopíralo silně, ale on stejně zůstával na lavičce sedět se zavřenýma očima a nastavoval se paprskům.
Zrzavý pes u jeho nohou se mu hlavou vetřel do klína, když ho chvíli ignoroval. Ňafl, aby se připomněl, a když ho druhý začal hladit po čenichu, spokojeně přivřel oči. Byla to jejich první společná procházka od úrazu. Sakon zatím neběhal, ale chodil, a už se těšil, až bude schopen se přeměnit. Měl toho tolik, co chtěl Katsuiemu říct!
Kolik měsíců spolu nemluvili? Pohádali se v kotci a od té doby neměli možnost. Katsuie mu šeptával, že vše bude dobré, chválil ho za jeho pokroky a občas mu i přiznal, jak moc ho má rád, ale všechny bylo jen jednostranné. Sakon mohl ňafat a štěkat, ale nikdy to nemohlo nahradit skutečný rozhovor.
Chtěl mu poděkovat. Říct mu, že ho miluje. A možná později i zmínit, jak nesnáší ostatní hlídače, protože s nimi Katsuie sdílí postel – ať už to musí dělat nebo chce.
„Na tu zadní nohu pořád napadáš,“ podotkl hlídač a sklonil pohled ke svému psovi. Pohladil ho po čele a mezi ušima, než ho podrbal vzadu na krku. „Ta zlomenina ti musela špatně srůst, nevím, co s tím,“ povzdechl si.
Pes jen štěkl a opřel se o jeho klín předníma ťapama, jak se natahoval, aby mu mohl olíznout obličej. Nevadilo mu žádné zranění, pokud přežil a mohl zůstat se svým pánem.
„Sakone!“ černovlasý ho sice napomenul, ale i přes olízaný obličej se na něj usmíval. Znovu ho podrbal v kožichu za krkem, než z kapsy kožené bundy vytáhl pamlsek a dal mu ho. Pes spokojeně ňafl a hned ho zblajzl – jídla nikdy neměli nazbyt a už vůbec ne tak dobrého. „Ptal jsem se Grišky, zda už se můžeš začít měnit, ale nevěděl.“
Na jméno hlídače, s kterým sdíleli ubikaci a Katsuie s ním nejčastěji spával, vlkodlak reagoval zavrčením. „Sakone!“ Tentokrát už to černovlasý myslel vážně. Jeho pes na něj nesměl vrčet, i kdyby s ním stokrát nesouhlasil.
Vlkodlak stáhl uši dozadu, jako kdyby se bál a zakňučel. Hlídač uměl být náladový – někdy mu přišlo, že jeho pes není hodný a prostě od něj odešel, jako kdyby ho na světě mohl po tom všem nechat samotného.
„Nechci tu přeměnu uspíšit, musíš se úplně zahojit,“ pokračoval po chvíli Katsuie, „ale chybí mi tvůj hlas. Někdy bych si i … povídal, víš?“ Zakroutil hlavou a zasmál se. Byl to jen Sakon, s kým dokázal mluvit hodiny, aniž by skutečně měli nějaké zajímavé téma. Rozhovorům s kýmkoliv jiným se vyhýbal, pokud nebyly věcné a potřebné. Hlídači nebyli tetky na pavlači, aby zbytečně tlachali. A Katsuie si nikdy nemyslel, že mu bude chybět Sakon právě kvůli tomu, když byl i jeho milenec a sex rozhodně každý hlídač bral jako důležitější než zbytečná slova.
Černovlasý se sklonil a políbil psa na čelo. „Mám tě rád, Sakone.“
Pes v odpověď ňafl a olízl mu nadšeně tvář.
„Už jsme dost seděli, půjdeme hlídkovat, co říkáš?“ prohodil Katsuie, i když věděl, že za nejvíce půl hodinu si znovu bude pes potřebovat odpočinout. Zatím mu při hlídkách byl jen přítěží – a možná se to nemělo nikdy změnit –, ale přiznávat mu to nechtěl.
Katsuie byl dost silný, aby dokázal ochránit sebe i jeho. Ať to bylo sebenáročnější. Sakon byl celý jeho svět, na ničem jiném nezáleželo.



Žádné komentáře:

Okomentovat