Pokud kanibalismus hadů vede k vzniku draků? Je pak lidský cestou k nadčlověku?
Potřebuji nové tělo. A novou duši.
Protože mne blog.cz donutil k činu, tak teď probíhá velké rozmýšlení se, jestli se tady nakonec zveřejní povídky z archivního blogu. A tedy se původní oprašování rychlostí blížící se k nule buď zrychlí a nebo úplně zastaví.

Jste tu poprvé a máte problémy se orientovat? Snad pomůžu zde.


Děkuji za vyjádřenou podporu komentujicím. ;)



-

sobota 22. června 2013

Dovoluji si vám představit, mou sexuální bohyni...

... aneb Sebrané informace o Dadovi (částečně překlad, ale většinou z mé hlavy)




Dada je všestranný umělec, není to jen zpěvák a textař skupiny Velvet eden, ale i sochař (spíše modelář), kreslíř (spíše než-li malíř), grafik (byli to myslím Kiryu, kterým upravoval nějaký fotoset, co jsem viděla), návrhář kostýmů (jeden z jeho kostýmů si půjčovala například i Lady Gaga a byla kolem toho aféra, že to Dadovi nechtěli věřit). K jeho nejzajímavějším dílům - kromě písní pro Velvet eden - podle mne patří ilustrace do Kyova (Dir en grey) poems booku (kresby, fotomontáže i vystylizované fotky Kya), trička a dekorace pro Dir en grey a malá soška Iasona a Rikiho z Ai no Kusabi. Myslím, že ho živí hlavně vyrábění modelů automobilů (je do aut, hlavně starých, opravdu zažraný ;)), psal si na FB (něco jako), že "sošky je nejlepší pro něj vyrábět, protože ty se nedají stáhnout a musí se koupit".






Iason a Riki, Ai no Kusabi
Dadův oblíbený sestřih na Ai no Kusabi - http://youtu.be/Rzplje9HM0Y

Pro Dir en grey tour 2013

DADA (verze 271-274*)

Skutečné jméno: Yuusuke Gotoh (myslím, že tento přepis používá na svých stránkách)
Datum narození: 15. 6. 1970 (pokud dobře počítám)
Výška a váha: okolo 164 cm; ani si neodvažuji typovat, protože vím, že Dada držívá diety a myslím, že je na tom podobně jako Mana (když hodně pracuje nebo v Dadově případě chce "vypadat dobře v tangách", zhubne; když odpočívá, přibere), má už svůj věk, každý chápeme, že nebude mít 30 kilo i s botami

Skupiny: E-typ, Pride of Mind, Velvet Eden

Má rád:
sny
kola - tady si nemůžu odpustit tohle video: http://www.youtube.com/watch?v=Pm0E6QJuENk, mám pocit, že je z 1994 nebo 1995, ale nevím proč
filmy
sex - myslím, že erotika z Dady přímo čiší

Nemá rád: fazolovou pastu, metro a staré perverzní chlapy (i když nevím, jestli teď s jeho věkem se to nezměnilo)

Biografie

* (Dle jeho vlastních slov) V roce 1992 byl na Zemi poslán Dada 272, aby vystřídal Dadu 271, který byl poražen. V 1995 musel nouzově přistát v Tokyu, ztratil paměť na svůj dřívější život na planetě Dada. Potom žil jako pozemšťan, různorodý umělec, zpěvák, "servírka v klubu", drag queen, spisovatel, návrhář kostýmů a poster-girl. Naprosto zapomněl na své poslání a jak se dostal a skončil na zemi. (A pokud to někomu něco říká, tak je to inspirované Ultraman; těžko se mi píše o věcech, o nichž jsem slyšela jen díky Dadovi, proto i některé věci vynechávám, protože jim prostě nerozumím :/).
Nyní máme co dočinění s Dadou 274, ovšem jakékoliv verze jeho vysvětlení, co se stalo mezi Dadou 272 a 274 se mi vyhnula obloukem.

tohle je myslím cosplay Dady z Ultramana
Ultraman vs Dada


___

Dada se narodil v oblasti Kansai.

s tatínkem, který byl také zpěvák
s maminkou

O jeho dětství toho pravda moc nevím, ale mezi léty 1986 a 1987, když mu bylo 16-17 let, vycházelo v  yaoi magazinu Shousetsu June na pokračování Ai no Kusabi, které si už tehdy Dada oblíbil. Nemůžu se zbavit představy - možná úplně mylné -, jak mladičký šestnáctiletý Yuusuke si tajně domů nosí yaoi magazín a čte si ho v typickém japonském domku, když jeho matka připravuje večeři. Určitě snil o Iasonovi, velkém Tanagurském Blondiemu, Jupiteřinu "Zlatému chlapci", jak si vezme za "peta" jeho, malého šestnáctiletého černookého černovláska (Rikimu se do detailů opravdu podobá, i když nevím, jestli je to takový rebel) a dělal při tom potají nezbednosti.
Ze školy vím, že učiteli hudebky nebo zpěvu se nelíbilo, jak Yuusuke zpíval. Bylo to podle něj příliš "temné" a "hluboké". Není se čemu divit, Dada má skutečně hodně hluboký hlas (a velice charakteristický k jeho "ženskému" vzhledu), který zajisté nemůže sedět k typické japonské roztomilosti.
A poslední poznámka k jeho dětství, prožil nehodu, po které mu museli šroubovat čelist a od té doby ji má takovou, jakou má... spolužáci si proto z něj dělali srandu, že je "zženštilý".

Fotky jeho školy:





V roce 1995 se přestěhoval do Tokya, živil se vším výše popsaným v jeho vlastním popisu své mimozemské bytosti. Se skupinou Pride of Mind měl dvě písně: "I want you all" a "Vission", která se později stala "Confession" na Sad Mask VHS. A kapelou E-typ měl 4 písně.

Po seznámením s Kalmem - bylo to osudové setkání při reklamování plechovky fazolí (doufám, že dohledám, kde jsem na to přišla) - , založili společně Velvet Eden, protože Dadovi se líbila práce Kalma v jeho skupině Kalmia.
V době, kdy byl Dada zpěvákem Velvet Eden, stále pracoval jako "servírka" - pokud se nemýlím, tak ve stejném baru, jako se seznámil Mana (nyní Mois dix Mois) s Közim (nyní ZIZ) - a jako model "fetiš věcí" v obchodě Pink Hazard.

tohle je podle mne Alice prostitutka
Velvet Eden bylo založeno v roce 1998, nejprve se Dada a Kalm inspirovali Londýnskou skupinou Strawberry Switchblade (jsou to dvě ženy) - dokonce dělali jejich přímý cosplay -, avšak největší kouzlo Velvet Eden je v uceleném autobiografickém příběhu, který je tématem všech písní: v příběhu prostitutky Alice, děsivé Madam Tarantuli a kartářky.
Dada se nám svěřil se vznikem Madam Tarantule. Bylo to jednoho večera, když Dada seděl u baru a spatřil nepříjemně vypadající ženu, která na něj házela nehezké pohledy. Dívala se na něj kdykoliv on na ni a soudila ho pohledem... Nakonec Dada zjistil, že je před ním zrcadlo.
Alice je naopak životem zhrzelá dívka, která byla byla osudem donucena se prodávat.

Velvet Eden je prý podzemní Londýnská fetiš akce a stará, zakázaná francouzská porno kniha, ale Dada říká, že o tom nevěděl. Jen se mu líbilo, jak "Velvet Eden" zní.

V roce 2000 opustil Kalm kapelu a Dada pokračoval ve Velvet eden sám. Proběhla druhá a třetí generace Velvet eden, asi nejznámějšími muzikant, co v té době potkal, byl klávesista Hora (později ve Schwarz stein), ostatní neznám, ale protočila se jich tam spousta.

V roce 2002 Dada zmizel z hudební scény.
Živil se děláním modela pro značku Arachnofobie, která by prý i mohla být jeho vlastní (ovšem když jsem ji naposledy se snažila dohledat, nenašla jsem ji). A kreslením mang a doujinshi.


V květnu 2010 se po osmi letech navrátil do hudebního světa (a já to oslavovala jako malé dítě a byla celý rok 2011 šťastná jako nikdy předtím), vzkřísil Velvet Eden společně s Acim (ex Phantasmagoria), který ovšem ve Velvet Eden dlouho nevydržel. Kapelu táhli ve dvou, přibyly k nim jen dvě tanečnice Lilly a Yurikago (kterou později vystřídala Ceei). V roce 2011 měl své proruské období, kdy si i zajel tour po Rusku (a vypadal z toho šťastný). Z té doby umí částečně rusky a má některé písně v ruštině (Street of Alice - ruská verze: http://youtu.be/foLO3yNoqbY). Ovšem jeho nadšení začalo kolísat s tím, jak zakolísal jeho vztah s jedním ruským mladíkem. A teď v roce 2013 moc Rusy nemusí (nebo spíše jeho vztah s Rusy je komplikovaný), před pár dny si na nějaké stěžoval na FB, dnes (22.6.2013) ukazuje Dmitryho auto (Dada je občas nevyzpytatelný).

Nyní hraje společně s basskytariskou Chro, kytaristou Takmim (Remnant) a dvěma tanečnicemi. Obnovil částečně svůj pracovní a snad i přátelský vztah s Kalmem (který ovšem už má ženu), občas mu Kalm - stejně jako třeba Kayovi - napíše nějakou hudbu (písně stvořené s Kalmem se od těch jiných dají poznat v textu: text je takový toužebnější, soběvýčítavější a hlubší). Zahráli spolu "poslední" koncert Velvet eden, na konci roku 2012 (možná taky doufali v konec světa)... ale i přestože měl být poslední, Dada s Velvet Eden pokračuje i nadále.


Zajímavosti

Někdy mi přijde, že Dada se zná s celým j-rockem.

Když se v roce 2010 vracel, tak mu třeba Kaoru (Dir en grey) přál všechno nejlepší do nového začátku, modeloval pro něj nějakou mechu a Dada ho označil za přítele.
Například o Kayovi tvrdí, že jsou to "rivalové", možná kvůli Kalmovi, ale asi hlavně pro jejich podobný styl a to, že Kaya je o nějakých deset let - typuji - mladší.
Hideto (XJapan) mu věnoval podepsaný kyblík (neptejte se mne proč). S tímto to zveřejňoval na hidetovo výročí:
"Hide, how are you? You gave a garbage pail, and name of "DADA" to me. I continue use the them now and then."
A jednou si zoufal nad Kazukim (Raphael) a jeho sebevraždou, že to bylo kvůli nedostatečné lásce ze strany fanoušků (Kazukimu bylo myslím 19, když jeho hvězda dosáhla nebe).

Dada přišel o hodně přátel, ale je čemu se divit v japonské sebevražedné společnosti? Když on patří k těm "jiným".

V květnu 2013 mu zemřel jeho černobílý kocour - poslední dobou byl často nemocný - jménem Putty (měl ho opravdu rád a dokonce i ho cosplayoval), bylo mu 16 let, je to úctyhodný věk. Nyní má dvě koťata - jedno bílé a jedno černé, tvrdí, že je to "jakoby se Putty rozdělil ve dva".

nová čičata
O Dadově orientaci není pochyb. Asi Silvestr 2011 oslavoval s přáteli a "najatým chlapcem" (ukazoval z toho fotku na FB). A kdykoliv se před ním mihne něco světlovlasého mužského... tak mu to připomene asi Iasona. :)

Má problémy se zveřejňováním fotek na FB, protože když má holou hruď, nechtějí mu věřit, že je muž a neukazuje veřejně svá sexy ňadra. xD

Dada má vedle Ai no Kusabi, rád ještě například MoNoNoKe, postavu Kusuriuriho. Prý mu jeho přátelé říkají, že jako Kusuriuri vypadá a že by měl dělat jeho cosplay.


"Drby", aneb Nepodloženosti (u kterých nevím zdroj)

S Manou byl do nějaké doby, než se jejich cesty rozdělili, dobrý přítel (i teď nemá rád cokoliv urážejícího na Manu nebo Malici Mizer). A myslím, že se seznámili - to je to, co si nejsem jistá - tak, že mu Mana dal růži, a že to byl právě Mana, kdo ho přesvědčil, ať se přestěhuje do Tokya.

Prý se mohl účastnit nějakého slovenského festivalu, už to skoro bylo domluvené, ovšem měl o tom představy, že ho celý den bude provázet jeden Slovák... až takové představy celodenní péče, že jimi toho Slováka vyděsil.

bez make-upu

Zdroj informací:
Dadův (už neexistující) MySpace, (tady nevím, zda je) vk.ru,
 FB a (tam jsem taky milion let nebyla) blog

Poznámka:
Pokud by někdo ve výše zmíněném textu spatřil jakoukoliv nesrovnalost se svými vědomostmi, tak ať mi napíše, budu ráda opravena. Popřípadě může kdokoliv cokoliv doplnit, to také budu ráda.

z 24.6.2013


6 komentářů:

  1. I ty jeden stalkerský fanatiku... xDD
    Ale sranda to je... a zajímavé, spoustu věcí jsem ještě nevěděla...
    SG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, také mne docela zaráží, kolik toho o Dadovi vím. (A to si ještě tak postupně dovzpomínávám, co jsem tam nenapsala.)

      Vymazat
  2. A že naše múzy mají společný kyblík jsem taky nevěděla O.o kyblík...
    Každopádně Ti mnohokrát děkuji za článek, opravdu se mi líbí, že poschromáždíš informace a takhle nám je předáš v celku, i když bys nemusela, protože to dá úsilí to vše si najít. A já hrozně ráda čtu biografie zajímavých lidí. O Dadovi toho mnoho nevím, vlastně téměř nic a i dnes když si ho pustím, mám husí kůži z jeho hlubokého temného hlasu. Brrr, až mne mrazí.
    Proto jsi mne moc potěšila, že se dělíš :) Děkuji Ti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem se sobě divila, když jsem to začala psát. Protože tak dávám své sebrané informace světu... a kdo mi dá své? Přišla jsem o jediné eso v mém rukávě, co se týká j-rockerů. xD

      Vymazat
  3. Dada je strašně zajímavý člověk...a plno věcí, které jsem o něm nevěděla mne v tom utvrdily :-)

    OdpovědětVymazat