Pokud kanibalismus hadů vede k vzniku draků? Je pak lidský cestou k nadčlověku?
Potřebuji nové tělo. A novou duši.
Protože mne blog.cz donutil k činu, tak teď probíhá velké rozmýšlení se, jestli se tady nakonec zveřejní povídky z archivního blogu. A tedy se původní oprašování rychlostí blížící se k nule buď zrychlí a nebo úplně zastaví.

Jste tu poprvé a máte problémy se orientovat? Snad pomůžu zde.


Děkuji za vyjádřenou podporu komentujicím. ;)



-

středa 27. ledna 2016

Aktuálně - jaké je vaše přání, drahé růže?

Takže...
Mám tak milion a jednu věc rozepsanou a tak si říkám, že udělám výzkum, protože (mám dělat tolik věcí, z nichž se mi ani jedna nechce) mám období, kdy se mi chce blogově se snažit a dělat něco pro potěšení zdejších čtenářů.

Velmi jednoduchá otázka: Chtěli byste jen mnou psanou povídku na pokračování?

Podotázka: A vyhovovala by vám spíše úplně originální nebo fanfikce?

Nemůžu říct, že bych v posledním roce (a víc) nic sama nepsala, mám toho hodně rozepsaného, ale jak mne aktuálně netlačí to, že by blog úplně ležel ladem a nic se na něm nedělo, tak vlastně tolik neřeším, co píšu...
Občas se věnuji knížce - mám k ní napsaných několik kratších povídek o postavách, ale u těch si nejsem jistá, zda bych je měla sdílet. Říkám si, že toho začnu prozrazovat moc, nakonec knížku celou dám sem a všechna naděje do ní vkládaná půjde k šípkům (jako kdyby ještě u nich nebyla).
A pak mám spíše než napsané, tak rozepsané, nějaké různorodé (námětově i předpokládanou délkou) povídky. K nim se váže má otázka, protože přebíhání od jedné k druhé nenese nic jako "vydávání" a tak bych měla udělat nějakou selekci.
Ale vlastně vůbec nevím, po čem ti, co zde zbyli, touží? A co by se mohlo uchytit mezi těmi, kteří by se tu mohli objevit nově?

Tedy - když někdo sdělí své přání/názor, budu ráda.

19 komentářů:

  1. Je mi jedno zda FF nebo originál, libí se mi tvá tvorba. :)
    A jsem všemi deseti pro povídku na pokračování... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle opravdu potěší slyšet, i když to moc nezodpovědělo mou otázku, tak jsem ráda za takovou podporu :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Možná přidám postupně nějaké kratší eruri, ale asi je pravda, že už příliš dlouho píšu jen ff a potřebuji si odskočit k něčemu vlastnímu, abych si zopakovala, jak se vytváří originální charaktery, ne se jen snažila stále postihnout už dané (a četla jsem eruri snad ve všech verzích, že to, které mám rozepsané, skončilo na tom, že si nemůžu vybrat, jakou verzi Erwina a Leviho chci, protože mám několik opravdu hodně oblíbených). Navíc čtu velmi dobré eruri na pokračování, s kterým bych se raději nechtěla srovnávat v tuhle chvíli.

      Vymazat
    2. Tvoje originální povídky jsou luxusní, už se těším. =)
      Všimla jsem si tvojí záliby v rusku a přemýšlím, jestli jsi četla Hlídky. Přijde mi, že by se ti mohly líbit, když jsi psala ff na Grima a takové věci. Nebo se naopak pletu a nelíbily? =)

      Vymazat
    3. Vidíš, věděla jsem, že kdysi cosi zaujalo mou pozornost, jen jsem to pak nějak založila... děkuji za připomenutí. :) Nečetla jsem je, ale věřím, že by se mi mohly líbit.

      Vymazat
  3. Povídka jenom od tebe by byla zajímavá, poslední dobou píšeš hodně spoluprácí (ne, že by to vadilo...). Mám raději úplně originální tvorbu a napadlo mě, že bych si docela rád přečetl něco o lidech, jejichž věk by byl trochu vyšší (řekněme kolem 30). Vím, že to není oblíbené téma v yaoi, když už tak bývá seme starší, ale uke je skoro vždycky hodně mladý, po dvaceti jakoby vymřeli. Takže by mi přišlo zajímavé, přečíst si něco s ukem, který už to taky vidí trochu jinak. Ale samozřejmě, to je jenom návrh, chápu, pokud to není tvůj styl.
    Kroketa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec jsem kvůli tobě trochu přepsala povídku, co jsem měla rozepsanou, abych ti vyhověla a ono to tam popravdě takhle mnohem více sedí. Jen si nejsem jistá, zda se dokážu držet nějakého "dospělejšího" chování. Uvidíme.
      Vlastně mi nevadí "starší" muži (když mám oblíbené eruri, kteří jsou bráni za "starý pár"), ale většinou o nich nepíšu, protože se sama cítím blíž té "pubertální" ztracenosti a neschopnosti najít si svou budoucnost, často se v těchto povídkách srovnávám s něčím ze své vlastní minulosti... (ovšem zjišťuji, že na psaní o moderním středoškolském životě už jsem moc stará, protože se doba nějak posunula a já zbožňuji v povídkách používání sociálních sítí, chytrých mobilů apod. jen sama jsem to v takové míře a provedení nezažila, takže chvílemi tápu xD)
      Nicméně - budeš mít své "starší" muže, snad v tom úplně nezklamu. :)

      Vymazat
  4. Zdravím, drahá Dé,
    a tak, že bych tu nejspíš neměla co dělat, neb pravidelný čtenář nejsem, rozhodla jsem se tu sobecky vyjádřit, tak snad nepohorším :)

    Hned takhle zkraje střílím jasnou originální tvorbu, neb ta je v mém blízkém okolí už tak vzdálená, že jediné, co čtu i píšu a vidím okolo sebe, jsou ty zpropadené fikce O.o a není to fér! Protože - a teď zavzpomínám na tvůj pečlivý a osobitý popis postav, jejich kouzlo, různorodost charakterů a jejich "svoucnost" v každé větě dialogu je zkrátka nenahraditelná. To, jak sama si své bytůstky vytváříš a dáváš jim příběh, to se z fikce nikdy nevyčte, protože ty postavy, ať je píšeš sebelépe, nejsi ty... Ty jsi v Rusalkách a Faunech v lesích, jsi v krvi upírů a za drápy vlkodlaků... v příbězích z Ruské zimy a v těžkém kouři z prvních parních lokomotiv... Jsi ve všem, co sama máš ráda a co vytváříš a jsi v tom znát o mnoho více, než ve fikci.
    Některé příběhy a doby se vrátit nedají, nemůžeme se zdeprimovat do našich pubertálních dob, kdy v nás bylo více emocí, které bychom mohli vecpat do lidí, ale... jsi autor, který tohle pro mne znamená. A zase přijdou nové doby a příběhy a osudy postav, které už možná nebudou Rusalky ani upíři, kteří vymřeli, ani další anděl, kterému by se dala uštědřit facka jen tak z rozmaru, protože je to pryč. Možná už se to nedá vrátit... Ale určitě se dá zkusit to. Třeba i jinak, s jinými postavami a docela jiným smyslem... krásně, jak ty to umíš, že i v bolesti se člověk začte do krásy slova.
    Tak snad... jsem nebyla příliš poeta :D na stará kolena senilním a zuby nehty se chci držet všeho, co mi dříve dělalo takovou radost.
    Děkuji, že stále jsi.
    D. Harst

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dala jsem na tvou "radu" - ? ona to asi nebyla ani rada - a nakonec jsem přece jen se začala více věnovat povídce, která byla originální. Je to smutné, že jsem vlastně za tu dobu, co píšu fanfikce a spolupracuji, zapomněla, jak úžasný je to pocit psát vlastní postavy a mluvit o nich v er-formě (knížku píšu v ich-formě, s kterou se chvílemi peru). Navíc jsem v tom svobodná, protože je to pro potěšení (zase na rozdíl od knížky, která musí mít nějakou úroveň, možná jen pocitově příliš vyhnanou do výše a nenechájící mne se uvolnit) a můžu si dovolit, co se mi zlíbí - popravdě nečekám, že ta povídka osloví davy, k psaní fanfikcí jsem se přesunula i proto, abych získala čtenáře, ale že stejně "fandím" úplně jinému, než lidé mají rádi, tak nakonec to k ničemu nebylo a z vod zapomenutí se už ani vlastně vyhrabat nemůžu (dnešní internetové vody absolutně nechápu). Popravdě nečekám ani, že bys to četla ty, i když ses vyjádřila. Vím, nakonec mne to bude mrzet, jak si toho nikdo dohromady nevšímá, ale alespoň teď - když píšu - se tolik netrápím s podklady, prostě píšu a věřím si ve psaní, že píšu správně (nebojím se kritiky za nesedící fakty apod.)

      Vymazat
  5. Ahoj, abych se priznala, prectu cokoli :D je jen par stranek kam chodim ukajet sve perverzni touhy a tak jsem vdecna za cokoli... kazdopadne originalni povidka je neco vic nez ff, ktera tak nejak uz predurcuje cast deje/charakteru atd i kdyz je urcita volnost.

    Takze hlasuji pro originalni povidku a soucasne doporucuji dopsat rozepsane (abys nemela spoustu nedodelanych veci x) )

    Tesim se co si tu prectu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dopsat rozepsané? Jak to myslíš? Je sice pravda, že tady mám několik restů, ale upřímně doufám, že neupozorňuješ na ně, protože ty ještě nějakou dobu resty zůstanou. xD

      Vymazat
  6. no páni mám chuť napsat beru vše ale originál s detektivní zápletkou by mě moc potěšil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S detektivní zápletkou? Takhle dobrá asi nejsem - nevzpomínám si, že bych kdy četla něco detektivního, tak asi bych ve psaní také příliš dobrá nebyla.

      Vymazat
  7. Já se ráda nechám překvapit čímkoliv ale ocenila bych dopsání rozepsaných. Deptá mě, když si nemůžu příběh dočíst do konce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co přesně máš na mysli "rozepsaným"? Jak jsem zmiňovala výše, mám tu pár restů, tak který z nich přesně ti leží na mysli, abych se s tím mohla pokusit něco udělat?

      Vymazat
    2. Mě stačí pekelné zkrocení a víla. Já jen měla obavy, aby byl na ně čas :)

      Vymazat
    3. Tohle jsou povídky, které jsou více méně sepsané a potřebují k vydávání jen shodu spoluautorů, takže nebudou ohroženy vydáváním mé samostatné tvorby.

      Vymazat
    4. super, takže pro mě cokoliv co dobře dopadne :)

      Vymazat