Pokud kanibalismus hadů vede k vzniku draků? Je pak lidský cestou k nadčlověku?
Potřebuji nové tělo. A novou duši.
Protože mne blog.cz donutil k činu, tak teď probíhá velké rozmýšlení se, jestli se tady nakonec zveřejní povídky z archivního blogu. A tedy se původní oprašování rychlostí blížící se k nule buď zrychlí a nebo úplně zastaví.

Jste tu poprvé a máte problémy se orientovat? Snad pomůžu zde.


Děkuji za vyjádřenou podporu komentujicím. ;)



-

středa 11. března 2015

Osobní a osobnější...

... aneb D si bude chvíli povídat o sobě 

Asi chvíli vás budu ještě zásobit - pokud tu vůbec něco bude - články, které nejsou povídkové. Je to tím, že probíhá regenerace po dopsaném a prostě jsem se rozhodla, že nebudu skákat do další povídky a hnát se jako o život, ale nechám tomu čas.
Mám rozepsaný speciál s Reinerem, ale stále nepůsobí tak, jak bych chtěla. A velmi rudá nová povídka se potýká s problémem, že potřebuji nejprve vybudovat v klidném prostředí vztah, a pak na jeho základech přinést děj, který mne napadl až dodatečně, ale velmi dobře se tam hodí. Nicméně klidné prostředí je vždy velmi těžké popsat, protože je takové běžné, nijaké, plynoucí a jednoduše chybí mu drama, které by čtenáře bavilo. Nechávám tomu čas, netlačím na sebe ani na postavy, uvidíme, co z toho nakonec bude.
A tak - pokud něco, znovu opakuji - tu bude všechno jiné než povídky.



Reiner
Opravdu jsem mu propadla.
Nechala jsem si od krokety doporučit nějaké ff na Reinbert a sama si nějaké vyhledela, původně, abych se více seznámila s Bertoltem... nu, dopadlo to tak, že jsem mnohem více zabředla do mé záliby v Reinerovi.

Je opravdu skvělý, není? Kudy chodím, tudy na něho myslím. Je to úplně typ, kterého každý musí mít rád. A úplně jasný gay.
Nestává se mi to u všech postav, i když třeba o nich píšu, ale Reiner se hodí do každé nejvíce klišé představy o gayích nebo gay pornu.
Když Reiner jede na koni, úplně se mi vypaluje do očí, jak sedí na sedle, má na sobě džíny a jeho rozkrok je v nich obtáhlý pod kovbojským pasem. Nebo si tak jde a zezadu se mu v džínách obtahují hýždě. Nebo spravuje auto, špinavý od oleje, vyšpuluje svůj zadek, pak si otře ruce do hadry a zaklapne kapotu, aby přes ni mohl druhého přehnout. Případně není v džínách, ale v lacláčích. A celkově... většinou vážně nemám představy takového klišé typu, ale Reiner... Reiner by měl hrát ve Zkrocené hoře a těch nejvíce typických gay pornech o velkých chlapech.
A když nakonec si poliju oči svěcenou vodou a ztratím tak z nich obrazy tohoto typu, udělá Reiner nějakou Reinerovinu! On - opravdu si nemyslím, že je blbý nebo něco podobného - ale chovává se jako tydýt... a člověk to čte, říká si "úplný Reiner" a musí se tomu smát, protože má Reinera i kvůli takovým věcem strašně rád.

Asi se přidám k těm, kteří čekají v SnK manze, až se vrátí do děje Reiner (ač se bojím, aby se mu něco nestalo)... když tedy Erwin a Levi už se setkali a jeden si říká, že prostě až vyřeší, co se zrovna děje, tak na sebe skočí a pořádně se přivítají, když se tak dlouho neviděli.

Huh. Opravdu se ze mne stal ten typ gaye, co myslí jen na penisy a zadky? 


Obraz pekla

Dostala jsem se k Obrazu pekla od Akutagawy a přečetla jsem si ho společně s jinou povídkou. Musím říct, že stále mi více sedí Dazaiův styl, než kohokoliv jiného, koho jsem z Japonců četla.
Nicméně mám ráda, když spisovatelé popisují jiné umělce a jejich zaujetí svým dílem, protože je to takové názorné, jak umělcův svět je jiný a jeho chování je jiné.

Jednou se také stanu velkým umělcem a budu mít svou sochu mnoho desítek let po své smrti. xD

Možná ale nejsem správný umělec, protože jsou bytosti, které bych pro své umění neobětovala. Má touha po umění není absolutní.


Otto Dix

Už několikrát jsem se o nich zmiňovala, že? Ale nikdy jsem přímo neřekla to, co je pravdou. A neřeknu - zatím... tušíte? Velmi mi blízké, řekla bych.


Láska je vzájemná, věrní jsou druhové,
bůh je vždy spravedlivý.
Mohu dosáhnout slunce,
aniž bych si spálil křídla.

Ten rohatý trol

Dneska jsem se tak podívala na záchodcích do zrcadla a jak se mi kroutí ofina, tak jsem vypadala, jako kdybych měla rohy. Všimla jsem si zvláštní věci... velmi často působím (když mám nějak načesané vlasy), že mám rohy. Jsem rozený pekelník. xD
A tak jsem šla ze školy a napadlo mne - nevím, zda to zde bylo dříve - jestli, kdyby mne někdo z mých čtenářů potkal na ulici nebo by dokonce se mnou byl v kontaktu (zcela náhodně), zda-li by mne oslovil a přiznal se, že mne čte.
Vlastně by mne dosti často zajímalo, jak působím na ostatní lidi jako bytost.
Protože si tak chvílemi říkám, že musím působit dosti schizofrenicky - dělám některé věci z jednoho názorového/životního celku a druhé z jiného. Třeba bez vysvětlení můj celkový přístup k ženám a mužům je velmi rozporuplný. A celkově mi přijde, že bez vysvětlení se chovám jako několik různých osob...
A s tím, že se na různých místech projevuji ještě v nějakých omezených a dosti stylizovaných částech mého celku, pak tak zvenčí, když mne někdo nezná, musím působit... jak působím?
Vždy, když jak starý perverzák dělá nemístné poznámky, tak si říkám, že asi působím jako prasák.
Jistí lidé si díky mým komentářům myslí - když zrovna nemám na profilovce svou fotku - že jsem chlap a vůbec jim nepřijde divné, že používám ženské koncovky, prostě jsem pro ně muž. A když náhodou mám svou fotku jako profilovku, tak například spolužáci Nex, o mně mluví jako o mužatce.
A přitom můj velmi vagabudský styl koncertového trička, padajících kalhot a kšand, zastírám v zimě skoro lolita kabátkem a čepičkou, až úplně klamu vzhledem...
Proto by mne zajímalo, zda by mne někdo, kdo mne zná z internetu oslovil a co si tak lidé, co mne neznají, o mně myslí. I když nepředpokládám, že nic dobrého.
Ale opravdu - tak jsem se zamýšlela, že kdyby mne jeden můj spolužák četl, jestli by za mnou tak přišel a přiznal to. Protože myslím, že co se týká třídního kolektivu, chovám se dosti pokrytecky k tomu, co běžně dělám. Jenže ono je to spíše tím, že není čas vysvětlit jim do hloubky, že opravdu mé občasné vtipy o homosexualitě jsou vrámci situace a že nejsou myšleny špatně ke skutečným gayům, ale škádlivě k situaci. A nikdy jsem vlastně neměla pocit, že je třeba vykřičet do tváře každému, že se cítím být muž... možná i protože je to složité vysvětlit lidem, kteří jsou normální. Je na to potřeba čas a bližší vztah dle mého.
Je to docela těžké, aby jeden byl přijat takový, jaký je, protože co v jedné skupině jsou ochotni přehlížet, v druhé to nesmiřitelně vadí. Ale ano - chovám se občas dosti pokrytecky...
Nicméně si myslím, že působím jako protivný, perverzní zlý zlobr, co se školy týče. Ne všechno najednou, ale jsem občas hodně ostrá, občas dosti zásadová a tím zlá, a zlobr jsem, protože jsem se jím narodila, že? Občas jsem tupý trol, občas vychytralý skřet - záleží na tom, jak zrovna osvícená má mysl je. Ale myslím, že hlavně zvenčí musím působit velmi nepřístupně, to určitě.

Ale když tak jsem se nad tímhle zamýšlela a napsala jsem docela dlouhou část textu výše, tak bych chtěla jen na konec říct, že zase tolik nepřístupná nejsem. A kdyby mne tedy někdo někde potkal a chtěl se alespoň pozdravit, určitě ať jde do toho... nekoušu, netrkám a celkově - pozdravení a prohození několika slov potěší i mezi úplně cizími lidmi. ;)

Musím uznat, že to hanlivé "mužatka" mne trochu ranilo. A myslím, že kdybych dostala nějakou zpětnou odezvu o tom, co si o mně myslí cizí lidé, nebylo by to příjemné, protože by to nebylo pozitivní. Přesto mne to jednoduše zajímá.
I když vím, že hodně závisí na tom, jak člověk sám sebe vnímá. Stejně... prostě nechtěli jste se také vidět někdy očima jiných a vnímat jako někdo cizí?

To mi připomenulo, že mne mamka, když jsem si zkoušela její šaty, co si budu přešívat na německý speciál Clubbers, řekla, že nikdy nebyla tak hezká, jak jsem já. Samozřejmě, je to maminka, že, a já její dcerka, nedá se nic jiného čekat. Ale i tak mne to zarazilo, protože mamka byla opravdu hezká. Zvláštní... proto vám to sem píšu.

Nicméně tumbler si nemyslí, že má poslední profilovka je povedená. Reálně vypadá "dobře" protože je přesvícená, samozřejmě, jinak by nebyla taková povedená. xD

 

Tím jsem asi vyčerpala všechny podněty... a jdu pokračovat ve čtení Reinbert ff. xD

3 komentáře:

  1. Já bych tě pozdravila, jenže bych musela 100% vědět, že jsi to ty, abych nezdravila nějakou cizí ženštinu, tak se asi nikdy nepoštěstí :/
    Ale vážně mi jako mužatka nepřijdeš a to znám mužatek až běda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, začnu nosit tričko s nápisem: "Durcenwe je nejlepší!" XDD

      No, jakože - být mužatka je špatné jen v tom, že je to myšleno hanlivě... jakože asi se tady znovu naráží na to, že prostě si nemůžeš zvolit být "mužná", když si žena, protože to budou u tebe brát jako něco hanlivého... nebo tak...

      Vymazat
    2. Myslím, že pro to jak to myslíš by se asi hodil úplně jiný. Já to zrovna chápu jako výraz pro tělesné proporce, spíš jestli by se hodila spíš nějaká drsňačka nebo ten výraz mužná ;)

      Vymazat