Pokud kanibalismus hadů vede k vzniku draků? Je pak lidský cestou k nadčlověku?
Potřebuji nové tělo. A novou duši.
Protože mne blog.cz donutil k činu, tak teď probíhá velké rozmýšlení se, jestli se tady nakonec zveřejní povídky z archivního blogu. A tedy se původní oprašování rychlostí blížící se k nule buď zrychlí a nebo úplně zastaví.

Jste tu poprvé a máte problémy se orientovat? Snad pomůžu zde.


Děkuji za vyjádřenou podporu komentujicím. ;)



-

pondělí 3. dubna 2017

Koncert PLASTICZOOMS - 31.3.2017 Praha

... aneb He's a maniac, maniac on the floor. xD (Sice tenhle cover zrovna nehráli, ale vzpomněla jsem si na něj.)
... aneb Nečekaně skvělé pařepěnkování (a vysocí Japonci)! xD





Poprvé jsem o Plasticzooms slyšela asi tehdy, když měli přijet v 2014 heidi. (heidi. byli taky tak strašně super!!!) a Nex mi říkala, že Nao jí připomíná Shoa a já ho vůbec tehdy neznala. Takže když se vyhlásilo, že přijedou Plasticzooms, říkám si - "Jo, tam je ten, o kom se mi tenkrát Nexie zmínila." (Ano, výhradně si pamatuju blbosti, které nepotřebuji k životu. xD) Takže bylo jasné, že na ně pojedeme... i kdyby nedojeli do Prahy.
Ale dojeli!
A že znovu se vyplatilo to naše "vykopávání" j-rock fandomu z hrobu, přestože jsme museli trochu zatlačit (aby přišlo dost lidí - ehm, +/- 30? T.T  "dost"- a koncert se nezrušil) a jistou část komunity jsme tím trochu otrávili... ale stejně - jejich chyba, že si je nenechali vnutit, protože o hodně přišli!
Až mne to překvapuje... o jak moc přišli!
Navíc tam bylo takové přátelské prostředí... Je to teď takové skoro až rodinné, jak se všichni známe (tedy ti nějak aktivní v rámci komunity; já jsem stínově aktivní, abyste si nemysleli!).

Co se týká mě před koncertem - měla jsem takové rozporuplné pocity. Ta jejich hudba - na jednu stranu se mi líbí a to dost, na druhou stranu ji nevydržím poslouchat? Co to je?! A na koncert se mi nechtělo, do Prahy se mi nechtělo; vůbec jsem nevěděla, proč jsem si koupila VIP, když jsem se s nimi nechtěla setkat, protože jsem je neznala, a už vůbec se s nimi nechtěla fotit; předpokládala jsem, že jsou to malé sušinky (a já jsem zlobr!)... xD (Ok, vím, proč jsem si koupila VIPko, protože jsem si říkal, že když za cestu zaplatím skoro 700 Kč, tak to můžu dát i za lístek. xD A já mám potřebu bojovat za svou věc a podporovat ji do úmoru, takže asi tři stovky by tuhle mou potřebu neukojily. xD)
Takže jsem asi dost vyjížděla s pocitem "splním svou občanskou povinnost". Den předem jsem si stěžovala Nex, že si ani nezapařepěnkuju, protože na tohle se asi nebude dát... A ještě se mi špatně spalo - noční můra a sen i o člověku, co v mé mysli (ani na mém FB!) už dávno nemá být. :/
Možná jsem tedy byla celá trochu otrávená. (Týden se mi nedařilo v rekonstrukci = trvalá otrávenost a únava...) Ale s Nex jsme si udělali nakonec docela příjemný výlet - koupili jsme si trdelník se zmrzlinou. A jedli ho v nějaké uličce sedíc na okraji vitríny, jako největší socky. (A taky jsme u toho vypadali jak dívka z tumblru a její přítel. xD Měla bych si udělat ten macho-lesba účes, co je teď tak populární; jen on mi chyběl k dokonalosti tumblrového přítele.)

Trdelník a Nexie obětí našeho blbého humoru xD
Asi něco jako - D vytáhle mobil, že vyfotí selfie a hned ho schová, když se vidí, "Sakra. To nepůjde" xD
 A možná ještě pravda, že já nemám ráda ten klub, v kterém teď bývají pražské koncerty. Klub... co klub? Ten mi asi nevadí. Ale nahoře nad klubem je otevřený bar, a ten je mi z duše odporný. Asi jako pivo, nebo ještě hůř než pivo. Opravdu nerada tam čekávám. (To raději v dešti nebo vánici na ulici, abych pravdu řekla. xD Možná zase - nepřipadá mi to jako důkaz opravdového odhodlaní a podpory čekat si v pohodlí. I když z barové židle mne zase začala bolet kyčel. :/)

Echt stylová fotka xD

Ještě než se dostanu k setkání a koncertu, asi je nejlepší čas právě tady uvést, že někdy před pár týdny mi tak Nex psala, že plasticzooms jsou úplně hudba, která je stvořena, aby byla poslouchána, když je člověk zhulený.
No, a jak jsme tak stáli před tím barem (a jedli výborné řepné sušenky!), tak se nás asi v deseti minutách dvě party zeptali, kde můžou sehnat trávu! xD A taky kolem jeli policisté a ptali se nás po cikánech (a my jsme si původně mysleli, že si myslí, že máme marihuanové sušenky xD).

Kapela přijela pozdě. Takže se všechny vstupy posouvaly. Ale to čekání nebylo nijak dlouhé. (Kde jsou ty doby 12ti hodin čekání před koncertem, že?) Nakonec se tedy posbíralo těch pár - osm? - VIPek a šlo se dolů do klubu za kapelou.
Úplně mne reálně zaskočilo, jak vysocí jsou! (Sice Nex se Seli je potkaly, jak vystupovali z auta a říkaly, že jsou vyšší; ale nedostalo se ke mně, že tolik vyšší, než jsem si představovala! xD) A celkově jsem byla úplně zmatená a nevěděla, co dělat. (A to se "setkávám" s kapelami dost často.)
Měli jsme se fotit. První odvážlivec šel... a sotva se dofotili, tak Sho (zpěvák) roztáhl ruce a šel na něj, že se budou objímat. Co je toto jako?! Ten chudák odvážlivec se ještě ani nestihl otočit natož mu něco říct a Sho už se chtěl objímat. xD A pak si ještě bez problémů s ním vyfotili selfie! Prostě šíleně kontaktní a přátelská kapela.
Šli jsme se nakonec vyfotit dohromady s Nex. (Trochu jsem pravda Nex chtěla použít jako štít, když se se mnou budou chtít bavit. Protože já mám problémy se bavit i s lidmi, které znám delší dobu. A kapele co neznám už vůbec nevím, co říct.) Ale bylo to super! A teď vůbec nevím, s kým a jak jsem se objímala první... sakryš, skleróza. Ono to bylo takové hezké od nich, že jsem z toho byla celá mimo. Nicméně když jsem se objímala myslím s Junem (basák), tak mi řekl "děkuji", tak jsem mu poděkovala taky česky a on projevil iniciativu naučit se to správně vyslovovat, stejně tak Tom (kytarista)... který měl při objetí strašně příjemný kabát. (Co jsem to říkala o pamatování si hloupostí?) S bubeníkem jsem se objala... a pak, myslím, podruhé s Shoem.

Dívejte, jak jsou vysocí!
Člověk se tak těžko vyrovnával s tím, jak strašně byli super, co se "setkání" týkalo, ale oni si tam tak zůstali. Sho si šel sednout k místu, kde se prodával merch, ostatní tam trochu možná ztraceni chodili z místa na místo... a to i přesto, že už přišli i ti, co měli obyčejné lístky.
Nejprve k nám tak přišel Tom a z ničeho nic řekl, že má strašný hlad, přičemž si pohladil břicho. xD Tak Nex mu začala nějaké tradiční české jídla popisovat. A on chudák by si je určitě šel i koupit, kdyby mohl. Chudák hladový metrixák!
Kdykoliv si někdo něco koupil, tak mu Sho za to poděkoval. A já měla trochu problémek (Nexus, tě bacím za ty zdrobnělinky!), že mi vrátili moc - i když to prodával český mladík - a tak jsem byla zabraná vracením stovky, co mi dal navíc, když mi Sho chtěl poděkovat. Tak hned Nex, že jsem "stydlivá". xD
A vtipné bylo, že o něco později zase cz-Jojo tohle říkal o někom jiném - takže Sho byl jako "všichni jsou tady stydliví". xD
Pak jsem se zase ocitla ve skupince s Tomem. A on zase - tentokrát s cz-Jojem - mluvil o jídle. Tak jsem použila svůj nedávno koupený chytrý telefon a ukázala mu obrázek trdelníku, a cz-Jojo dodal, že se dá koupit kousek od klubu. Tom byl úplně uchvácený, jak je trdelník velký a že musí být dobrý... a že si ho jde hned koupit. xD A chvíli vypadal, že fakt jde.
A když se po chvíli otočím, tak vidím Toma, jak popisuje Shoovi ten trdelník. Tak vytasím znovu fotku, abych ji Shoovi ukázala... a on jen úplně nadšeně reaguje upřímným "wow!".

Slavný trdelník se zmrzlinou...
(úplně stál za těch 95 Kč za tu všechnu srandu s ním)

Vypadalo to chvíli, že skupina vůbec neodejde hrát, jak se tak se všemi bavili. Ale nakonec tedy šli...
Víte, jak jsem si myslela, že si nezapařepěnkuju? Tak to jsem se vážně mýlila. Ale tak moc mýlila! Na živo je jejich hudba o dost více energická a opravdu lepší/tvrdší. (Žádné rozporuplné pocity - fakt skvělá hudba, kterou bych vydržela poslouchat mnohem déle!)
A teď co vlastně mám popisovat? Shoa, který hned od první písničky byl taková pařepěnka, že člověk úplně toužil si s ním zatrsat? Nebo jak celé publikum se toho chytlo a rozjela se fakt pařba, na kterou by i 150 Němců nestačilo? (Němečtí a hlavně Vídenští fanoušci jsou strašně mrtví jako publikum... :/)
Tohle se nám stalo i na heidi. (a navíc tam to můžu srovnávat právě s Vídní), že nás sice nepřišlo na koncert tolik, ale když heidi. vyšli na pódium, úplně se jim na tváři zračil údiv, že je vyvolává tak silně taková hrstka publika. A jak jsme všichni od začátku pařepěnkovali na 100 % a zvyšovali jsme to postupně na 200 %, tak kapela stále víc byla v údivu, že je nás tam jen hrstka, ale zvládneme být tak skvělým publikem. V tomhle mám ráda české koncerty. (A pak ty polské jsou taky co do publika většinou stejně milé.)
Tedy jsme si to fakt užili. Konečně po těch měsících, co jsem si nebyla zapařepěnkovat na Clubbers, jsem si užila! Navíc se mi líbí strašně ten styl, v jakém Sho pařepěnkuje! Takový párty dupáček! xD A musím mu uznat čestné místo vedle Tatsuroua z MUCC a asi i Mayi z LM.C, protože tohle jsou j-rockeři, s kterými fakt člověk chce jít si zatrsat.
Vůbec nedokážu vystihnout, jak neuvěřitelně pohledný Sho při svém výstupu byl; a jaké tumblrčarodějka kouzlo má! Úžasný!
Zbytek skupiny samozřejmě taky, ale tolik jsem nestíhala se na ně dívat. Jen v jednom okamžiku se bubeník něčemu smál (nevím, jestli těm vedle mě? že by si s ním vyměňovali úsměvy?)... a já když jsem ho viděla, tak jsem se na něj musela přestat dívat, protože jsem se taky chtěla začít smát.
Jako by nestačilo, že jsme si tam vepředu vyměňovali pořád nějaké názorové-grimasy s Nex. xD A nejhorší je, že nás při tom zachytil fotograf. xD Takže místo popisu, jak to vypadalo, asi vám sem dám odkaz na fotky akce. ZDE (snad se na ně dostanete)
Ale vážně - už jsem si zvykla na svůj hrozný, teď ještě stále přibraný vzhled, ale - já mám tak marné gesta a mimiku! xDDD Když nic jiného, usmívám se jak měsíček nad hnojem a úplně oddaný uctívač. xD Jestli jsem takhle vypadala na Kokturnách (+ ještě zpocenější), tak se vůbec nedivím Natsu, že se mi tak moc smál. Já bych se sobě taky smála. Bych si sama sebe vyfotila a smála se ještě několik let. xD

Tady asi hodnotíme jeho boky, podle směru, kam se díváme xDDD
A tohle mé gesto! xD (A tím raději konec, ty další jsou jen horší~)
Ale tou poslední fotkou se dostávám k tomu, že Sho se tak rozhodl poplácat Bety po hlavě (xD) a potom prostě jít dolů za náma a tam začít pařepěnkovat s námi. xD A vidíte - všichni úplně mimo z něho! xD
Ještě teda ke koncertu - i když jsem toho příliš neřekla, že? - dostali jsme dvě encore. A co nám kapela říkala, tak to bylo poprvé, co kdy dávali dvě encore! A bylo to vtipné, protože na první encore naběhli ještě jsme skoro nezačali pořádně skandovat! A to druhé - to sice chvilku trvalo, ale - vůbec nevěděli, co hrát... a chudák bubeník si musel najít noty v sešítku! xD
Ale bylo to neuvěřitelně skvělé! Celý koncert. Jen bych typovala, že s tím, jak je Sho komunikativní, tak bude i na pódiu k nám mluvit.
A teda většinou píšu, jak jsem si někoho osahala nebo neosahala, ale tady... úplně jsem nevěděla jestli můžu (kde se vytratilo mé sebevědomí, že poznám, kdy můžu?!), hlavně asi protože to nebylo anonymní... ale fakt strašně moc prostoru, aby všichni viděli, že mám nenechavé ruce (skoro jako to "stůjte tady metr od pódia" v Poznani, tak si člověk připadal na ráně). Takže jsem se ostýchala a stejně Nex. Nicméně celou dobu mi v mozku pulzovalo, že se Sho nastavuje... xD Takže ze začátku jsme si jen sáhli na ruce a to sahal vážně hezky, protože ty ruce tak něžně (? neromantizuji to moc?) chytal a držel. Hezké! Ale to naše neobvyklé nesahání na něj vyústilo v to, že - já si teda taky nepamatuju kdy- ale jakmile jsem já měla ruku na jeho noze, tak Nexiina ruka vystřelila se taky dotknout a to úplně podvědomě. xD
Ale můžu říct, že mu to nevadilo. Protože jakmile slezl kolem mne dolů z podia (dvakrát dokonce!), tak několik rozkroků lidí z publika měla chvílemi jeho zadek na sobě, i když ani nechtělo. Vážně jsem se tomu pařepěnkujícímu maniakovi snažila udělat prostor... ale on se vyloženě na nás házel. A pak se i o nás opíral. Takže! Reálně jsem si z trojice trsajících j-rock bohů (viz. výše) s ním skutečně zapařepěnkovala!


Po koncertě se kapela samozřejmě vrátila, aby s námi strávila nějaký čas. Sho přišel a kouřil trávu! A já jsem Nex předtím na "setkání" říkala, že má červené oči! ... a její postřeh o poslechu hudby a hulení byl taky na místě. xD

Takové hezké podpisy!

Podepisování zase proběhlo v opravdu příjemné atmosféře. Bylo to hezké, jak se znovu objímalo a povídalo. A hlavně já jsem ani skoro nestačila projevit zájem o obětí a Sho už mne držel a nadšeně mi děkoval... a... co to je toto? Tohle dělat uvnitř mrtvé Durcenwe, to pak je z Durcenwe smíšek měsíček nad hnojem! xD
Slíbili, že příště přijedou zas. ;) (A cz-Jojo je slyšel, jak se mezi sebou baví, že jsou překvapeni, jak nadšeně jsme je přijali - dvě encore!- a opravdu se jim s námi líbilo! ;) )
Já jsem zrovna v ten moment byla šťastná, protože mi Ruuki pochválil slovo "pařepěnkovat" a byl rád, že zase působím tak vesele, protože před koncertem si stěžoval, že takovou unavenou/otrávenou mne nezná. xD A cz-Jojo - pokud si dobře pamatuju - mi chválila mé pařepěnkování a to jsem přitom měla hopsající taštičku, takže jsem trochu byla omezena v pohybu a nemohla používat obě ruce! xD

Na to, že je to po koncertu, tak dobré, ne? xD 
Nakonec si šli dát pivo do baru nahoře. Ale bylo tam plno, tak se tam moc nedalo s nimi být... málo prostoru. A já stejně bych si nepovídala, tak jsem byla venku ve společnosti známých...
K fotce se Shoem jsem se dostala úplně nevinně. Nex má rozbitý foťák, tak chtěla půjčit můj mobil. A já raději šla s ním - kdyby někdo měl problém s ovládáním... a tak - když jsem tam byla - jsem byla "strčena", abych se s ním taky vyfotila. (Jsem si ho tak hezky chytla za bok ;) a úplně měla flashback o tom, o kom by se mi nemělo znát.)
Ale vážně? Často začínám být někým strčena do něčeho; Nex mne tak srtrčila k cz-Jojovi, abych mu řekla, že vypadá jako 9-Jojo. Cz-Jojo mne strčila k Shoovi. Co to je? xD

Nakonec jsme s Nex stihli o jedenácti vlak do Olomouce. A Nexie v nočním vlaku - když nám šla koupit jídlo - eskortovali (pro její bezpečí) dva policisté!!! A ona byla bez bot, tak jednomu odpovídala, že se potřebovala po celém dnu zout z glád. A on: "To znám." xD
Celou cestu ve vlaku jsme si povídali... až na chvíle, kdy Nex uvažovala o zbytečnosti svého "kovového kolečka na šňůrce" (=šperku, co vyráběl Sho a ona si ho koupila). Já si myslím, že je to nějaký magický artefakt, v kterém se člověk úplně ztratí a pomáhá mu vypnout myšlení... xD
A na cestě z vlaku na byt jsme si koupili kofolu a kebab, protože jsme na to dostali strašnou chuť.

Pořád čekáme, kdy mne přestane bavit fotit každou blbost.

Takže rozhodně skvělý zážitek! Každý kdo nebyl o hodně přišel! A opravdu přeji těm, kdo tento koncert měli jako první, protože je to nádherný začátek... a doufám, že je povzbudí chodit na koncerty i nadále.
Protože všichni se příště musíme sejít na MIKARU (odkaz na FB-událost)!

4 komentáře:

  1. Docela smutné, že už lidi na koncerty nechodí :/ kde jso ty časy, kdy jsme tam čekaly od rána a byl nás tam plný klub. I bych ráda ještě zašla, ale nemám skoro možnost, do Londýna nikdo nejezdí :D (Versailles jsem propásla, ještě ted se tluču do hlavy)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh, tvůj komentář bych tu nečekala. o.O
      No, tohle už je zase nový začátek chození... (naposledy na Satsukim bylo ubohých 13 lidí, a na nějaké skupině dokonce myslím 4? Těch 30 teď je zázrak. xD)
      To jsem si vůbec nevšimla, že se nejezdí do Londýna. (Ale pravda, že do Londýna nejezdím já, tak se nedívám. xD) A Versailles byli dobří, ne tolik jiné kapely minulý rok, ale rozhodně nezklamali. ;)

      Vymazat
    2. *ne tolik jako jiné kapely

      Vymazat
    3. Já čtu vždycky tvoje reporty, baví mě jak to prožíváš, tak mi pak připadá jako bych tam byla s tebou :) Tyjo, 4 lidi :O to je šílený, 13 na Satsukim? Omg hned bych šla kdybych mohla, tenkrát na něj člověk musel až do Německa :/ No koukala jsem, kdo ted v Londýně bude a většina jrockerů se tomu místu vyhýbá :D

      Vymazat